Jouw koffer in de collectie

Jouw koffer in de collectie

portret_koffertour_Den_Haag_2022

FENIX is op zoek naar koffers – heel veel koffers. Deze koffers worden de bouwstenen voor een groot doolhof waar je, als FENIX straks in 2024 open is, doorheen kunt dwalen. Alle koffers zijn welkom. Zo blijft jouw koffer met verhaal voor de toekomst bewaard in onze collectie.

Doneer een koffer.

Alle soorten en maten zijn welkom!

Misschien heb je wel een koffer in huis, van jezelf, van een familielid of van een bekende. Een koffer van iemand die vertrok naar een nieuw bestaan of op een grote reis. Een koffer die een verhaal onthult over de (voormalige) eigenaar, bijvoorbeeld doordat de koffer beplakt is met labels die iets vertellen over de bestemming of de vervoersmaatschappij.

FENIX zoekt koffers met een bijzonder verhaal, zoals de koffers van Willemine, Yvonne en Leny. Of koffers die tot de verbeelding spreken, omdat ze er prachtig uit zien. Inmiddels hebben we ruim duizend exemplaren ontvangen. Dat gaat van grote leren hutkoffers met rijk beslag, tot versleten koffers die beplakt zijn met stickers.

Doolhof van koffers

FenixKofferTour-SabineRovers

Wat gebeurt er met je gedoneerde koffer? FENIX bouwt een uniek kofferdoolhof, waar jouw gedoneerde bagagestuk een plek krijgt. In het doolhof worden de verhalen van een aantal koffereigenaars uitgelicht. Het doolhof laat zien wat het kan betekenen om je koffers te pakken. Als kofferdonateur houden we je natuurlijk graag op de hoogte en nodigen we je uit om in 2024 als eerste het doolhof te bezoeken.

FenixKofferTour-SabineRovers
FenixKofferTour-SabineRovers