In de collectie: Where Are We Going

In de collectie: Where Are We Going

Diverse portretten door Efrat Zehavi

Efrat Zehavi verhuisde in 2001 van Jeruzalem naar Rotterdam om te studeren aan de kunstacademie. Ze werd meteen verliefd op de stad. Efrat is gefascineerd door de vele gezichten die ze dagelijks om zich heen ziet. Ontmoetingen met onbekenden vormen de inspiratie voor haar sculpturen.

Kunstenaar Efrat Zehavi maakt een portret in een park in Rotterdam

Voor FENIX maakt Efrat een nieuw kunstwerk, met de titel Where Are We Going. Hiervoor boetseert zij negentig gezichten van Rotterdammers in kleurrijke klei. Tijdens spontane ontmoetingen op openbare locaties in de stad, zoals het park of de bibliotheek, maakt ze kennis met haar modellen.

Kunstenaar Efrat Zehavi maakt een portret in een park in Rotterdam

Ter plekke boetseert ze het gezicht van haar gesprekspartner. Terwijl ze de persoon tegenover haar leert kennen, krijgt het portret vorm. De negentig portretjes zijn samen een eerbetoon aan de gezichten die Rotterdam kleur geven en de stad vormen.

De content kan niet worden weergegeven,
Portret van Naomi door Efrat Zehavi
Portret van een man door Efrat Zehavi
“Achter elk gezicht schuilt een levensverhaal. Ik wil erachter komen: waar kom je vandaan? Wie ben je? Waar ga je heen?”
- Efrat Zehavi

FENIX 2025

Na de opening vind je in FENIX hedendaagse kunst, fotografie en historische objecten. De collectie vertelt verhalen over de beweging van mensen over de hele wereld. Verhalen van gisteren, vandaag en morgen.