In de collectie: L'Âge d'Or

In de collectie: L'Âge d'Or

L'Age d'Or, Gavin Turk, 2019 - op de Kop van de Wilhelminapier

L'Âge d'Or (2019) is een enorme deur van beschilderd brons, gemaakt door beeldend kunstenaar Gavin Turk. Het kunstwerk staat op de kop van de Wilhelminapier, tegenover FENIX en voor Hotel New York – het voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn.

L'Âge d'Or, Gavin Turk, 2019 - Kop van de Wilhelminapier

In de negentiende en twintigste eeuw vertrekken meer dan drie miljoen landverhuizers vanaf de Rotterdamse kades naar een voor hen onbekende wereld. Op de Wilhelminapier stappen zij aan boord van een schip dat hen naar een nieuw leven brengt. Zij gaan aan de andere kant van de oceaan op zoek naar geluk.

De content kan niet worden weergegeven,

De meer dan levensgrote deur staat permanent op een kier en biedt daardoor een blik op de Maas, Noordzee en de Atlantische oversteek. Het kunstwerk daagt uit om te fantaseren over een onbekende toekomst, over nieuwe mogelijkheden.

L'Âge d'Or van Gavin Turk staat altijd open. Iedereen is welkom om door de deur te stappen op weg naar vrijheid, verbeelding en een nieuw begin.

FENIX 2025

Na de opening vind je in FENIX hedendaagse kunst, fotografie en historische objecten. De collectie vertelt verhalen over de beweging van mensen over de hele wereld. Verhalen van gisteren, vandaag en morgen.