In de collectie: Agreement with Nature

In de collectie: Agreement with Nature

Esther Kokmeijer, Agreement with Nature, 2015-2020

Antarctica, de wereldzeeën, de atmosfeer en de ruimte zijn officieel van niemand. Ze hebben geen eigen grondwet. Welke wetten er voor jou gelden, wordt bepaald door het paspoort dat je bij je draagt. De afspraken over hoe we met deze gebieden moeten omgaan, staan in internationale verdragen. Voor het kunstwerk Agreement with Nature (2015-2020) heeft Esther Kokmeijer deze verdragen afgedrukt op porselein.

Esther Kokmeijer bekijkt een landkaart

Esther heeft de vier internationale verdragen afgedrukt op in totaal 222 porseleinen vellen van elk een halve millimeter dik. Met het materiaal benadrukt ze de kwetsbaarheid van de verdragen, maar tegelijkertijd ook de kracht.

De content kan niet worden weergegeven,
“Antarctica is van niemand en dus van ons allemaal. De Antarctic Treaty vind ik heel bijzonder – je zou het wel de meest geslaagde politieke samenwerking ter wereld kunnen noemen.”
- Esther Kokmeijer
“Porselein is een heel sterk materiaal. Toch zijn de flinterdunne vellen kwetsbaar. Het produceren ervan is ingewikkeld, want zo’n velletje kan snel breken. Als je een velletje vastpakt, valt het soms ineens uiteen.”
- Esther Kokmeijer

FENIX 2025

Na de opening vind je in FENIX hedendaagse kunst, fotografie en historische objecten. De collectie vertelt verhalen over de beweging van mensen over de hele wereld. Verhalen van gisteren, vandaag en morgen.